Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949

...
Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949
Коментари Харесай

Нетаняху отрече Египет да е предупредил за предстоящи нападения от Газа

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и отхвърли известията в медиите, че Египет е предизвестил Израел за идна офанзива от Ивицата Газа, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 115
Кабинетът на Нетаняху дефинира медийните известия, че Египет се е опитал да предизвести Израел преди смъртоносните координирани офанзиви на бойци от “Хамас “ в събота, като " изцяло подправени вести ".

Преди това израелските медии оповестиха, че ръководителят на египетското разузнаване Абас Камел е предизвестил Нетаняху 10 дни преди терористичната офанзива, че от линията Газа се чака " нещо извънредно, ужасна интервенция ". 

Канцеларията на Нетаняху отхвърли това, като съобщи, че израелският министър председател не е разговарял с Камел - нито директно, нито непряко - от сформирането на настоящето си съдружно държавно управление в края на предходната година. 

Правителството на Нетаняху и службите за сигурност на страната са подложени на рецензии и съществени въпроси от страна на израелците за това по какъв начин разузнаването не е съумяло да научи авансово за нападенията и по какъв начин военните са били хванати толкоз неподготвени по укрепената граница с Газа.

Сутринта на 7 октомври палестинската ислямистка формация " Хамас " предприе офанзива против Израел. Бойци нахлуха на територията на страната и направиха масиран ракетен удар. Повече от 800 души бяха убити при офанзиви на " Хамас " в Израел. Ранени са над 2600. Около 150 души са били отвлечени от " Хамас “, заяви пресслужбата на израелското държавно управление.

Сред убитите има и непознати жители.

Израел публично разгласи положение на война за първи път от Войната от Йом Кипур през 1973 година и отговори с въздушни удари против палестинския анклав, където починаха 558 души и бяха ранени над 2800, по информация на здравното министерство там.

" Хамас " е в листата с терористични организации на Израел, Европейския съюз и Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР